Tijdens de winter worden er in Olen drie leuke winterwandelingen georganiseerd.De wandeling in Olen Centrum is al afgewerkt. Nu is het de beurt aan Onze-Lieve-Vrouw–Olen en Sint-Jozef-Olen volgt in februari.

 

Voor de tweede winterwandeling in dit drieluik is gekozen voor een parcours op en rond de dorpskern van Onze-Lieve-Vrouw-Olen.

Trage wegen is de verzamelnaam voor kerkpaadjes, wandelpaden, veldwegeltjes,... In Olen zijn er nog heel wat trage wegen, maar vaak weten we ze niet te vinden. Om de paden herkenbaar te maken, zal het gemeentebestuur straatnaambordjes plaatsen. Wil je meedenken over een naam voor deze wegeltjes? Bezorg dan voor 31 maart 2012 je voorstel aan de dienst leefomgeving en win een mooie prijs. De verkozen naam komt op een speciaal straatnaambordje.

Tijdens de winterwandeling zullen we tal van deze naamloze paadjes herontdekken.

Er zijn twee groepswandelingen voorzien van 5 of 10 km onder leiding van een ervaren wandelgids.

Halfweg is er een rustplaats voorzien waar de Chiro Van Olen Centrum klaar staat met een drankje en de gemeente gezorgd heeft voor een WC.

Of dat alles nog niet genoeg is wordt er na de wandeling in café ’t Dorp, Boekel 10, Onze-Lieve-Vrouw een gratis koffie geschonken aan de deelnemers.

De gemeente Olen wil zich uiten als wandelgemeente. Er zijn 15 gemeentelijke wandelingen die bewegwijzerd zijn. Deze wandelingen worden ten minsten 4 maal per jaar gecontroleerd door een groep vrijwilligers die zich gegroepeerd hebben als Wandelpeters.

Verder is alle info over de wandelingen vrij toegankelijk op de website www.olen.be . Verder heeft de gemeente gezorgd voor een aantal TIP –punten (Toeristisch Informatie Punt) waar je ook gratis alle wandelinfo kan vinden.

Praktisch: Winterwandeling Onze-Lieve-Vrouw-Olen,  15 januari 2012

Vertrek 14:00 uur aan café ’t Dorp Boekel Onze-Lieve-Vrouw-Olen.